Előadók

« Előadók A-KElőadók L-Z

Öcsi  Béla
vezérigazgató-helyettes, Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Öcsi Béla a Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szakán végzett, majd pályáját a Bankárképzőben kezdte 1998-ban; témavezető, üzletágvezető tanácsadó, majd 2007-től a cég tanácsadásért felelős vezérigazgatója. 2004-től, az első Bázel II-es projekt indulásától kezdve vezeti a Bázel II-vel kapcsolatos átfogó szakmai tanácsadást, PD és LGD modellek fejlesztését; vállalati rating rendszerek kiépítésének támogatását, dokumentációs rendszerek felülvizsgálatát, több mint 40 sikeres projektet irányított a bankszektorban, beleértve a legnagyobb hazai piaci szereplőket is. Szakterülete a kockázatkezelés, részt vett a paraméterbecslési modellek (PD, LGD, EAD, CF) fejlesztésében és validálásában, működési kockázatkezelési rendszerek kialakításában. Másfél évtizedes oktatási tevékenységének egyik fő iránya a banki szimulációk vezetése, amelyben nem csak kiemelkedő gyakorlata említésre méltó, de modellezés és a szimuláció fejlesztési tevékenysége is. Jól ismeri a nemzetközi oktatási piacot és legfőbb törekvése, hogy minél több, jól alkalmazható modellt itthon is meghonosíthassunk. Számos publikációja és tanulmánya jelent meg pénzügyi és gazdasági folyóiratokban, a Bankszövetség hírlevelében, a Hitelintézeti Szemlében, illetve a Bankárképző tananyagaiban és szakmai kiadványaiban.
Radnai Márton
vezérigazgató, Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt.
Dr. Radnai Márton a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán végzett 1995-ben, majd 2003-ban itt szerzett közgazdaságtani PhD fokozatot, amelynek keretében 1997-ben tanulmányokat folytatott a London Business School-on is. A Hungarian Capital Fund, majd a Nemzetközi Bankárképző Központ tanácsadója, ezt követően 1997-ben alapítja meg a Ramasoft Kft.-t, amely banki kockázatkezelő és jelentéskészítő rendszerek fejlesztésével foglalkozik. 2005 óta a Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. vezérigazgatója, amely a Netfolio.hu befektetési portált is üzemelteti. Szakterületei: pénzügyi termékek árazása és kockázatkezelése, befektetések, a bankok tőkeszabályozása (Bázel II). A Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának és a Nyílt Szabvány Szövetség elnökségi tagja.
Rokob Imre
projektigazgató, Dorsum Zrt.
Műszaki Informatika, illetve Bankinformatika diplomák megszerzését követően több mint 10 év tapasztalatot szerzett értékpapír informatikai projektek vezetésében itthon és a régió országaiban. Szakterülete az értékpapír rendszerek mellett az alap- és vagyonkezelés, privátbanki, illetve mobil és tablet kereskedési megoldások. PMP minősítet projektvezető. 2009-től a Dorsum Zrt. projektirodáját vezeti, feladata többek között a privátbanki szereplőkkel történő kapcsolattartás, a trendek követése és a kapcsolódó termékfejlesztési és rendszerbevezetési projektek felügyelete.
Varga Szabolcs
magyarországi fiókvezető, Bank Gutmann
Varga Szabolcs tőkepiaci elemzőként kezdte karrierjét, majd et követően vagyonkezelőként dolgozott a Procent befektetési cégnél és a Samesch & Cie. osztrák banknál. Közgazdász, a Corvinus Egyetem elvégzése után a IESE Business School-on diplomázott, 2004-ben csatlakozott a Bank Gutmannhoz. Három munkatársával együtt hozták létre a bank magyarországi irodáját Budapesten, amelynek azóta is ő a vezetője.

« Előadók A-KElőadók L-Z