Előadók

Előadók A-KElőadók L-Z »

Brückner Gergely
rovatvezető, Figyelő hetilap
Brückner Gergely, a Figyelő Hetilap pénzügyin rovatának vezetője. 1973-ban született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi (ma Corvinus) Egyetem Gazdálkodási Karán szerzett diplomát 1996-ban. Azóta, sőt már az egyetem elvégzése mellett publikál gazdasági témájú szakcikkeket, több szakkönyv szerzője, illetve társ-szerzője, az évek során sok cikke részesült elismerésben, 2009-ben elnyerte a legjobb oknyomozó újságírónak járó Soma-díjat, illetve egyedülálló módon négy alkalommal is kapott Minőségi újságírásért díjat. Szakmai pályáját a Bank & Tőzsde pénzügyi havilapban kezdte, 2003 és 2007 között a Manager Magazin befektetési rovatának vezetője volt, 2007 vége óta a Figyelő főmunkatársa. Legfőbb érdeklődési területei közé tartoznak a tőkepiaci témák (bankok, tőzsde, befektetési alapok, nyugdíjpénztárak), a gazdaságpolitikai témák, illetve fokozottan a közpénzek védelme (korrupció, adóelkerülés, offshore-technikák), Oktatói tevékenysége során a hazai pénzügyi szolgáltató rendszerről, a fejlett elektronikus csatornákról (internet banking, internet brokering) tartott előadásokat hazai egyetemeken, illetve részt vett a középiskolai tanárok gazdaság-politikai továbbképzésében.
Paolo Cesarini
Head of the Unit in charge of State Aid policy in the area of R&D, Innovation and Risk Capital
Paolo Cesarini specialised international law at the University of Siena (Italy) in 1981 and in EU law at the College of Europe (Bruges, Belgium) in 1984. He started his career as researcher at the Institute of Public and International Law of Siena University in 1982 and, following an internship at the European Commission in the department responsible for audio-visual policy, he joined the International Labour Organization in Geneva (Switzerland) in 1985 where he served as member of the legal service. He then joined the European Commission as a permanent official in 1988 and held various positions within the Directorate General for Competition, including as Deputy Head of Unit responsible for Legislation and Relations with Member States (1998-2002) and for the Media sector (2002-2003). In 2003, he was appointed Head of Unit responsible for the enforcement of antitrust policy in the consumer goods, basic industries, agriculture and manufacturing sectors. Since 2011, he is Head of the Unit in charge of State Aid policy in the area of R&D, Innovation and Risk Capital. During the last ten years, he has been lecturing on EU competition law as visiting professor at the Universities of Siena, Turin and Montpellier.
Csabai Károly
rovatvezető, HVG Hetilap
Csabai Károly a HVG Hetilap pénzügyi és befektetési rovatának szerkesztője. 1965-ben született Budapesten. A budapesti közgazdaságtudományi egyetem pénzügy szakának elvégzését követően 1988-tól a Magyar Nemzeti Bank IMF-Világbank főosztályán dolgozott, majd 1989 végén újságírónak szegődött. Dolgozott országos napilapoknál – a Magyar Hírlapnál, a Népszabadságnál és a Világgazdaságnál –, a Figyelőnél és immár 15. éve a HVG-ben publikál. Munkáját a Figyelő kollektívájának tagjaként 1996-ban Pulitzer-díjjal ismerték el, 2003-ban pedig megkapta a Minőségi újságírásért díjat. Számos külföldi képzésben vett részt, köztük a Reuters londoni központjában 1992-ben az üzleti újságírás fortélyait leste el, s ugyanabban az évben az EBRD és a japán Nomura által szervezett kurzust is elvégezte. 1998-ben szakmai közgazdász diplomát szerzett a budapesti közgázon. A German Marshall Fund jóvoltából 2000-ben az USA hat városában tanulmányozhatta az amerikai társadalmat, 2005-ben pedig a HVG washingtoni tudósítójaként tevékenykedett. Jelenleg leginkább a monetáris politika, a bankrendszer kérdései, jelesül a private banking, valamint a tőzsdei és egyéb befektetések, köztük a kockázatitőke-ágazat érdeklik.
Fehér A. Miklós
ügyvezető partner, Advantage Group
Fehér A. Miklós pszichológus és közgazdász végzettségű (MBA Case Western Reserve University), szervezetfejlesztő coach és tréner. 20 év magyar és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a vállalatvezetés területén. Karrierjét az akkor MATÁV üzleti kommunikációs ágazatán kezdte, majd a Deloitte menedzsment consulting üzletágában dolgozott senior tanácsadóként. Vezetőként olyan eredmények fűződnek a nevéhez, mint a MATÁV első aktív SME értékesítési csatornájának megteremtése a Boston Consulting Group közreműködésével vagy az Invitel vezetékes B2B üzletágának profitabilitásba fordítása. Vállalati karrierét az Invitel B2B értékesítési igazgatójaként fejezte be, majd 2007 óta az Advantage Group/Prosell CEE ügyvezető partnere. Hét éve foglalkozik tréninggel és coachinggal, ügyfelei között megtalálható a magyar gazdaság számos meghatározó cége. Coaching végzettségét Kanadában és Angliában szerezte. Szakmai specialitása a Sales Transformation témaköre és a sales hatékonyság mérhető növelésének eszközei. Érdeklődésének gyújtópontjában az áll, hogy hogyan lehet abban segíteni valakit, hogy a döntő pillanatban hozzáférjen a saját erőforrásaihoz és magas teljesítményű állapotban legyen. Az Advantage Group az utóbbi években több magyar bankkal dolgozott és dolgozik együtt, többek között a vállalati és privátbankári csatornák fejlesztésében. A cég egyben a Prosell angliai központú sales hatékonyág specialista cég kelet-európai képviselőjeként, egy 6 országot lefedő nemzetközi hálózatot üzemeltet a régióban..
Haás Péter
Privát vagyonkezelési igazgató, OTP Bank Nyrt.
Haás Péter 1992-ben diplomázott a Budapesti Közgazdasági Egyetemen. Ezután a Postabank Értékpapír Rt-nél dolgozott, mint tőzsdei értékpapír-kereskedő, majd mint kereskedési vezető. 1997- 1998 között a budapesti Bankers Trust Rt., valamint a londoni Bankert Trust Emerging Europe Middle East Africa Group alkalmazásában állt, mint magyar- és horvátországi tőkepiaci szakértő. Az OTP Csoporthoz 1999-ben csatlakozott. 1999-2002 között az OTP Értékpapír Rt. vagyonkezelési értékesítési igazgatója, majd 2002-ben csatlakozott az OTP Private Banking csapatához. Jelenleg a Privát Vagyonkezelési Főosztály igazgatójaként az OTP Private Banking befektetési stratégiájáért felelős vezetője, emellett a Kiemelt Privát Banki kiszolgálási modell irányítója. Haás Péter továbbá a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának tagja.
Kállay András
Private és Prémium Banking igazgató, Erste Private és Prémium Banking
Kállay András karrierjének kezdete óta private banking szolgáltatásokkal foglalkozik. 1996-ban végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy és pénzintézet szakán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalatértékelési szakán és az ATTF Luxembourg, Private Banking szakszemináriumán is diplomát szerzett. Ezt követően helyezkedett el a Raiffeisen Private Banking üzletágánál, mint vagyonkezelő és kiemelt tanácsadó. Az itt töltött három év után evezett át a BNP Paribas Private Banking részlegéhez, ahol mint Advisory Desk, Portfoliókezelési, Támogatási és Fejlesztési vezető dolgozott hat éven át. Az Erste Private Banking vezetésére 2008 elején kérték fel, ahol a gyerekcipőben járó, akkor még csak két éve működő üzletágat kellett exponenciálisan felfelé ívelő pályára terelnie, valamint az országos hálózatot kialakítania. 2012-től a Prémium üzletág vezetésével is megbízták.
Kalocsai Zsolt
elnök-vezérigazgató, RSM DTM Hungary Zrt.
1972-ben született Veszprémben. A budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóiipari Főiskolán, az angliai University of Coleraine-en, majd a kempteni Közgazdasági Főiskolán, Pénzügy-számvitel szakirányon tanult és szerzett diplomát 1998-ban. Több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a számvitel és adózás szakterületén. Németországban megszerzett ismereteit itthon a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgálói részlegén kamatoztatta, ahol a pénzügyi szektor legjelentősebb hazai és nemzteközi ügyfeleinek átvilágításáért, illetve könyvvizsgálatáért volt felelős. A 2001-ben alapított RSM DTM Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. alapítója és elnök-vezérigazgatója. A társaság fő tevékenysége kiterjed a számvitel, adótanácsadás, vagyontervezés, pénzügyi képviselet, cégfúziós tanácsadás területére, a szektor legnagyobb hazai tulajdonban lévő szereplőjeként számos nemzetközi és hazai szakmai díj birtokosa. Az RSM DTM Zrt. 2014-ben 3 kategóriában nyerte el az EuroMoney Private Banking díját; a legjobb családivagyon-tervezés, a legjobb Private Banking adótanácsadás és a legjobb filantróp tevékenység terén.
Katona Ildikó
Ügyvezető igazgató, MKB Bank Zrt. Privátbank vezetője
A Külkereskedelmi Főiskolán és a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáit, BÉT tőzsdei szakvizsgával, határidős üzletkötői és VAP vagyonkezelői képesítéssel rendelkezik. Az MKB Bankhoz 1996-ban csatlakozott, 2003-ig vállalatfinanszírozási területet vezetett, majd ezt követően megbízást kapott az MKB Private banking üzletágának felépítésére. A privát banki üzletághoz kapcsolódó szakmai tapasztalatait Svájcban és Luxenburgban szerezte, 2008. június 1-től az MKB Alapkezelő igazgatóságának tagja. Az MKB Privatbank kezelt vagyona vezetése 10 éve alatt 2,5 Mrd Ft-ról 280 Mrd Ft-ra változott, a magyar piac leggyorsabb ütemű növekedését érte el úgy, hogy a kezelt átlag vagyon mutatószám nem változott. Család: házas, két gyermek.
Konkoly Miklós
üzletágvezető, Budapest Bank
Konkoly Miklós 2007-től vezeti a Budapest Bank privát banki üzletágát, a Money+-t. Ezt megelőzően a Citibankban fiókvezetői pozíciót töltött be. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen közgazdászként szerzett diplomát 2000-ben, majd elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem mesterképzését 2008-ban.
Köves Benedek
vezérigazgató, OTP Alapkezelő Zrt.
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd szakmai pályafutását 1994-ben a CA IB Értékpapír Rt.-nél kezdte. 2002-ig a CA Alapkezelő Rt. igazgatósági tagja, a befektetési területet vezető igazgató volt. Aktívan részt vett a hazai állampapírpiacot reprezentáló MAX Indexcsalád kidolgozásában. 2002. márciusában csatlakozott az OTP Alapkezelő Zrt-hez, ahol vezérigazgató-helyettesként feladata a front office és a back office területek szakmai irányítása volt. 2013. június 1-től az OTP Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Emellett az OTP Alapkezelő bolgár leányvállalata, a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának elnöke. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége elnökségének tagja, alelnök.
Kun Péter
befektetési igazgató, K&H Bank
Közgazdasági egyetemet végeztem, mellyel párhuzamosan az utolsó két évben értékpapír-kereskedőként dolgoztam a Buda-Cash Brókerháznál. 2001-ben jöttem a K&H Bankhoz azzal a felkéréssel, hogy a nyugati országrészben teljesen nulláról felépítsem a Private Banking szolgáltatást. 2008-2009-ben megbízott igazgatóként vezettem a privát banki csapatot, 2010 óta pedig befektetési igazgatóként a befektetési stratégiáért és értékesítésért felelek.

Előadók A-KElőadók L-Z »